Поредният концерт от образователния модул  Варненско лято за деца“, организиран

...
Поредният концерт от образователния модул  Варненско лято за деца“, организиран
Коментари Харесай

ММФ „Варненско лято за деца“ представя концерт на Цветница

Поредният концерт от просветителния модул  „ Варненско лято за деца “, проведен от Община Варна, ще звучи точно на празника Цветница – 17 април, от 11 часа, във Фестивалния и конгресен център.

Малки танцьори и музиканти от НУИ „ Добри Христов “ ще изпълнят произведения от класическата, фолклорната и филмовата музика.

Спектакълът ще бъде открит с „ Пролетни гласове “ на Йохан Щраус, изпълнен от Младежкия симфоничен оркестър на музикалното учебно заведение, с диригент Страцимир Павлов, и дребни балерини и балетисти. Педагозите от компетентност „ Класически танц “ Десислава Стойнешка и Елица Калова са подготвили пролетни хореографии – фрагменти от балета „ Арлекинада “ на Дриго и операта „ Селска чест “ на Маскани, които ще бъдат пресъздадени от възпитаници.
Емоция в концерта ще внесат дребните цигулари от отбор „ Виолино “ в съпровод на рояла на Радослава Байчева и ударни – Благовест Ангелов. Трио китари и струнен оркестър при НУИ „ Добри Христов “ ще изпълнят каватина от кино лентата „ Ловецът на елени “ под палката на Стефан Славчев.

За феновете на българското национално творчество пролетни ритми ще донесат децата от фолклорните паралелки. Трио гайди ще извърши „ Варненска импресия “, обработка и аранжимент на Красимир Кондов. Детски фолклорен отбор, воден от Иванка Друмева и Недко Царев и кавалджийска група с началник Николай Докторов, ще сервира пъстри фолклорни претекстове. Десетокласничката Славея Славейкова ще извърши песента „ Калинина майка “. Фолклорната плетеница ще приключи с гръмък „Пазарджишки танц“ на възпитаници с учител Радослав Иванов.

Подготвен е и аранжимент на зареждащи киномелодии. Сред тях – „Ел Танго“ от кино лентата „ Мулен руж “ със солисти Елица Кръстева, цигулка, и Ваня Николчева, виолончело. Младежкият симфоничен оркестър ще извърши тематики от мюзикъла „ Любовта в никакъв случай не умира “ на Андрю Лойд Уебър. Огненият градус на настроението ще продължи да се повишава с „ Арагонска хота “ по музика на Глинка, изиграна от възпитаници по типичен танц, с началник Цветалина Нахабедян. Безсмъртният кан-кан от операта „ Орфей и Евридика “ ще бъде кулминационна точка на пролетния концерт, а буйната тематика на Монтеки и Капулети от балета „ Ромео и Жулиета “ на Прокофиев ще бъде сърпрайзът на спектакъла с два непредвидени акцента – солисти от клавирно дуо и хип-хоп рапиране на Мария Янева. Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безвъзмезден. Билети могат да бъдат купени от от касата на ФК или онлайн от уеб страницата на комплекса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР